Kledingbank RIjssen Holten
Buurtkracht Rijssen-Holten
Rode Kruis RIjssen

Welkom bij de Oude Plus.

Swipe om de gewenste organisatie te kiezen.

  • Kledingbank RIjssen Holten

Ruimtes reserveren

In de Oude Plus bevinden zich ruimtes, kantines en lokalen, waar verenigingen en organisaties gebruik van kunnen maken. 2 mooie kantines, voorzien van multimedia en koffieautomaat. Twee lokalen, welke prima geschikt zijn voor het geven van cursus, instructies etc.

De Oude Plus maakt gebruik van een online agenda. Om reserveringen te kunnen maken, hebben medegebruikers een account nodig. Eenmaal gemaakte reserveringen kunnen gewijzigd en geannuleerd worden. De online agenda controleert of de ruimte beschikbaar is.

De beheerder verstrekt de accounts, voor meer informatie stuur een mail naar beheerder@oudeplus.nl

Voor het gebruik van ruimtes en koffie wordt een vergoeding gevraagd.

Kosten voor organisaties met financiele middelen:

  • korter dan 3 uur – 30 euro
  • dagdeel: 50 euro (ochtend/middag/avond)
  • ochtend+middag: 100 euro

Indien er sprake is van een organisatie met een maatschappelijk doel, zonder financiele middelen wordt uitsluitend een bijdrage gevraagd voor koffie/thee.

Bij vragen bellen naar de beheerder 06-22391859

Voor gebruik van de ViaVie ruimte “Buurtkracht”: email naar info@viaviewelzijn.nl

Wie zijn wij

De voormalige supermarkt “Plusmarkt” is, sinds dat deze niet meer in gebruik is, omgetoverd tot een multifunctioneel gebouw, waar maatschappelijk georiënteerde organisaties/stichtingen een plek hebben gevonden. Het gebouw heet inmiddels in de volksmond “de Oude Plus”.

Stukje historie: in maart 2017 verhuisde de Voedselbank, Rode Kruis, Speel-o-theek en EHBO van de voormalige Prins Alexanderschool naar “de Oude Plus”, de gemeente Rijssen financierde grotendeels de verhuizing en verbouwing. Formeel werd de Voedselbank Rijssen-Holten de enige huurder en draagt huur af aan de eigenaar van het pand.

Na een flinke verbouwing worden 2 grote lokalen (Rode Kruis en EHBO), de voedselbank, de kledingbank, een toiletgroep, een kantoor, opslagruimtes en een gezellige kantine gerealiseerd.

Huidige situatie: vanaf de opening in september 2017, weten ook andere organisaties “de Oude Plus” te vinden. Een aantal zijn inmiddels vaste gebruikers, zoals: ViaVie Welzijn, RIBW, Maranatha/Siloah, Impluz en Evenmens. Ook zijn het Taalcafe, vluchtelingenwerk, Rise up, Youth for Africa en een zondagschool voor kinderen actief in “de Oude Plus”.

Het gebouw werd, met subsidie van de provincie, ontdaan van de dure gasaansluiting en wordt nog uitsluitend verwarmd met elektra.